Beneficiile spumei poliuretanice Spuma speciala din filtre elimina pana la 98% din grasime si alte impuritati. Acest lucru face aerul din bucatarie considerabil mai proaspat si mai curat. In acelasi timp, hota mentine eficienta absorbtiei de clasa A. LedLight: Gatitul sub lumina perfecta Iluminarea cu becuri LED este excelenta si foarte eficienta pentru hota, reprezentand un element estetic si functional important in bucatarie. Durata lor de viata este de 30 de ori mai mare decat cea a becurilor conventionale si economisesc pana la de 10 ori mai multa energie. Hote de recirculare Hotele de recirculare atrag aerul si aburul, il filtreaza si il returneaza in bucatarie. Daca nu puteti alege varianta cu extractie, atunci hotele cu recirculare sunt varianta potrivita pentru Dvs. In acest caz aerul este atras intr-un filtru de carbune care retrage mirosurile neplacute cauzate de gatit, iar aerul curat este eliberat din nou in bucatarie. Hotele cu recirculare sunt usor de instalat si sunt de obicei folosite in apartamentele de bloc, unde este greu sa instalati o gura de ventilare. Hotele cu extractie atrag fumul si mirosul in filtru si le elimina prin tunelul de ventilatie. Filtrul de carbune trebuie schimbat o data sau de doua ori pe an, in functie de cat de des este folosita hota. Nivel de zgomot In casele de azi, bucataria este un centru important, in care ne petrecem mult timp, de aceea zgomotul hotei poate fi deranjant. In ultimii ani, capacitatea hotei a crescut semnificativ, iar materialele care absorb zgomotul au inceput sa fie din ce in ce mai folosite. Iata cateva sfaturi pentru reducerea nivelului de zgomot: folositi tuburi rotunde in loc tuburile flexibile zimtate, deoarece interiorul tuburilor flexibile este mai putin uniform, iar nivelul de zgomot creste; fiti atent la diametrul specificat; o alta metoda de a reduce nivelul de zgomot este sa izolati tevile, ceea ce reduce riscul de condens pe tevi. Nivelul de zgomot este exprimat in decibeli (dB). Nivelul mediu de zgomot produs de hota este 55 dB. Sfaturi utile Nu uitati sa porniti hota putin inainte de a incepe sa gatiti, pentru a maximiza capacitatea hotei; Lasati hota sa mai functioneze cel putin 15 minute dupa ce ati terminat de gatit, pentru a indeparta si ultimele urme de miros; Nu uitati ca nu trebuie niciodata sa deschideti geamul la bucatarie cand este hota in functiune, pentru ca afecteaza circulatia aerului; Alegeti o hota care este la fel de lata ca si plita, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Capacitate Capacitatea depinde de dimensiunile bucatariei. Regula generala este ca hota trebuie sa poata inlocui aerul de 10 pana la 20 de ori pe ora. De exemplu, daca bucataria are 4 x 4 m cu inaltimea tavanului de 2,5 m, hota trebuie sa inlocuiasca 400-800 m? pe ora. Va exista mereu o pierdere de presiune atunci cand instalati o hota. De aceea, este important sa notati urmatoarele reguli: aveti grija la diametrul recomandat de ventilare al hotei (O) specificat pe tubul sau teava de ventilare; atunci cand este posibil, folositi tevi moi, pentru a minimaliza rezistenta aerului; incercati sa scurtati instalarea cat de mult posibil si cu cat mai putine coturi posibile; mai bine sa aveti curbe lejere decat ascutite, astfel incat aerul sa poata treaca nestingherit cu minim de pierdere de presiune.