Berea artizanala. Ghidul complet al berarului amator - Klaus Kling
Fabricarea artizanala a berii are o veche traditie. Timp de secole, s-a asimilat in multe locuri cu „activitatea casnica zilnica”, la fel cum era coacerea painii. Redescoperita la noi in anii 80, dupa ce legislatia a devenit mai toleranta, se bucura de o audienta in crestere constanta – recent si sub sloganul „Berea Craft”, careia autorul ii dedica un intreg capitol, deoarece accentueaza diversitatea si creativitatea in acest domeniu.
Berea nu e chiar atat de greu de fabricat. Insa, inainte de toate, este fascinant sa vezi cum, cu doar cateva ustensile si cu inca si mai putine ingrediente, se pot „fierbe” o multitudine de beri pline de nuante (blonde, brune, efervescente, gustoase etc.). Este o experienta speciala sa cunosti intreaga paleta de beri naturale, cu gust amplu si nealterat – si asta doar cu cheltuieli reduse.
Manualul de fata, bogat ilustrat, ofera numeroase sugestii si informatii:
- De la orz la bere – cum functioneaza?
- Metodele de fierbere – procedeul de brasaj sau cel cu extract, diferentele, modul de lucru.
- Ce ustensile ii sunt necesare berarului?
Instrumentele clasice si cele foarte noi.
• Fabricarea berii acasa – explicata si inregistrata pas cu pas.
Cu peste 100 de retete de bere, alese din intreaga lume, modificate special pentru a fi preparate intre proprii patru pereti.